Najave i informacije

„Tišina koja je srušila spomenik“, umjetničko-aktivistička manifestacijau 17 sati, Kamensko, 30.09.2023.

„Tišina koja je srušila spomenik“, umjetničko-aktivistička manifestacijau 17 sati, Kamensko, 30.09.2023.

Poštovane kolege i kolegice,

U narednom periodu Odjel za kulturu priprema ili sudjeluje u pripremama više manifestacija i bilo bi dobro da ih u skladu sa svojim mogućnostima podržite svojim dolaskom i svakako pomognete u organizaciji dolaska drugih zainteresiranih sa vaših područja neovisno o tome jesu li članovi ili simpatizeri naših organizacija.

Dana 16. septembra s početkom u 11 sati u selu Medak održaće se komemoracija povodom tridesete godišnjice VRA Džep 93. na kojoj će biti prisutni i naši gosti odnosno grupa studenata iz Inicijative mladih za ljudska prava, koja će sudjelovati u trodnevnom studijskom putovanju posvećenom žrtvama navedene akcije. Kolega Stanko Momčilović i dožupan Milan Uzelac će skupa s Odjelom za kulturu brinuti o svemu. Svi ste pozvani, a posebno kolege i kolegice iz Primorsko-goranske, Zadarske i Karlovačke županije koji graniče s Ličko-senjskom.

Dana 28. septembra s početkom u 11 sati u selu Varivode se tradicionalno održava komemoracija kojom koordinira kolega Šarić. Molimo za dolazak i podršku županijskih vijeća koja graniče, ali dobrodošli ste dakako svi.

Dana 30. septembra u 17 sati na lokaciji nekadašnjeg „Spomenika narodu-heroju Slavonije“ tzv. Kamensko (autora Vojina Bakića) održava se jedna vrlo specifična umjetničko-aktivistička manifestacija pod nazivom „Tišina koja je srušila spomenik“ na kojoj će se virtualno projicirati nekadašnji obrisi spomenika i trajno postaviti elektronska informacija putem koje će posjetitelji na svojim mobitelima moći vidjeti kako je spomenim izgledao, te dobiti osnovne informacije. Uz otvorenje očekuje nas i kulturno-umjetnički program koji će trajati do večernjih sati. Svi koji žele su dobrodošli doći, no, nemamo sredstava za sufinanciranje prijevoza.

Za sva dodatna pitanja u vezi ove dvije manifestacije Odjel za kulturu vam stoji na raspolaganju.

Srdačno,

Srpsko narodno vijeće

OIB 29873902790

Gajeva ulica 7, 10 000 Zagreb

+385 1 4886 368

https://snv.hr