Najave i informacije

Molba i aplikacija za radni prostor u županijskom središtu Bjelovar

VSNM BBŽ uputilo je 11.12.2014. godine dopis Državnom uredu za upravljanje držvanom imovinom u Zagrebu, n/r g. tajniku g. Branku Vignjević, čiji je predmet Molba i aplikacija za radni prostor u županijskom središtu Bjelovar. Dopis prenosimo u cijelosti. 

Srpska zajednica naše županije je najbrojnija i po svom historijskom bivstvovanju najdugovječnija manjinska zajednica. Shvaćajući da su u radu manjinskih zajednica najbitniji kadrovi i financijska sredstva kao i medijska pokrivenost, ono što nama nedostaje jeste adekvatan radni prostor.

Naime, naše Županijsko Vijeće trenutno dijeli s VSNM Bjelovar u Masarykovoj ulici prostoriju od 12,4 metara kvadratna, što nas uistinu limitira u aktivnostima i idejama.
Napominjem da su sve manjinske zajednice organizirane kroz županijska Vijeća svoj prostor za rad u dosadašnjem periodu ostvarile. Naša namjera je da otvorimo multikulturalan prostor sa knjižnicom i čitaonicom, u kome bismo mogli organizirati tribine, okrugle stolove, radionice, održavati sjednice Vijeća.

Stoga Vam se obraćamo sukladno zahtjevu i molbi koju Vam je uputio predsjednik VSNM Bjelovar Gojko Ćuruvija. Namjera nam je da i ovaj moguće dobiveni prostor zajednički dijelimo, što bi u svakom slučaju bila i značajna ušteda u održavanju istog.

Uistinu se nadam da ćete prepoznati naše namjere i učiniti sve kako bi i srpska zajednica ostvarila optimalne uvjete za rad.

S poštovanjem!
                                               PREDSJEDNIK
                                       Darko Karanović, mr. polit.