Pregled kulturnih manifestacija

01.06.2014. - Dani manjinskog stvaralaštva u Voćinu

VSNM Voćin na čelu sa predsjednikom Perom Živkovićem 01.06.2014. bilo je domaćin 4. smotre stvaralaštva nacionalnih manjina koja je održana u voćinskom vatrogasnom domu.

Manifestaciju je otvorio dožupan Virovitičko-podravske županije Igor Pavković kojie je imao dvojaku ulogu; obzirom da je nastupao kao izvođač, a ujedno je i vodio program. Program su otvorili domaćini SKD "Prosvjeta" pododbor Voćin prikazom tradicionalne zapadno-slavonske svadbe.  Uz domaćina nastupili su KUD "Nada" iz Gaboša, KUD "Branko Radičević" iz Dalja, SKD "Prosvjeta" Virovitica, Okučani i Pakrac sa seniorskom pjevačkom sekcijom. Učešće su uzeli i mali gosti iz Garešnice, sječja folklorna sekcija SKD" Prosvjeta" koja je nagrađena najvećim pljeskom.

Dragi gosti Voćina bili su predsjednik SNV-a doktor Milorad Pupovac, konzul Rep. Srbije iz Vukovara Živorad Simić, parosi voćinski i pakrački Dragan Gaćeša i Đorđe Teodorović, voditelj ureda SNV-a Branko Jurišić, potprtedsjesnik SNV-a Darko Karanović. Zadovoljstvo je bilo vidjeti predsjednika SDF-a Veljka Džakulu i dožupana Požeško-slavonske županije Miroslava Grozdanića kao izvođače programa. Po završetku programa sudionici i posjetitelji prisustvovali su večernjem bogosluženju u crkvi. Nakon toga nastavljeno je druženje uz živu muziku i ples.

FOTOGRAFIJE