Pregled kulturnih manifestacija

15.06.2014. - Peti susreti dječjeg stvaralaštva

U Velikom Vukovju pokraj Garešnice održana je 5. smotra međunarodnog dječjeg kulturnog stvaralaštva u organizaciji pododbora SKD "Prosvjeta" Garešnica uz logističku pomoć VSNM grada Garešnice i županije Bjelovarsko-bilogorske.

Pomalo zaboravljene dječje igre najmlađi sudionici predstavili su kroz formu takmičenja, uz mnogo veselja i navijanja. Takmičili su se u skakanju u vreći, nošenju jajeta u žlici, guranju kotača te igri izbijača. Predstavili su nam se gosti iz Kozarske Dubice - Rep. Srpska (BiH) - SPKD Folklorni sastav Una, udruženje bošnjaka "NUR" Sisak, HKUD "Palična" Severin, SKD "Prosvjeta" KUD Vaso Đurđević iz Bršadina, SKD "Prosvjeta" KUD Jova Jovanović Zmaj iz Bijelog Brda, udruga Mađara iz Grubišnog Polja te SKD "Prosvjeta" KUD Moslavina iz Garešnice kao domaćin.

U večernjim satima u Hrvatskom domu u Garešnici svi sudionici programa predstavili su se u folkloraškom izričaju. Prepuna sala pozdravljala je izvođače stalnim i burnim aplauzom. Među gostima bili su gradonačelnik Garešnice  Velimir Žunac, dožupan Saša Lukić, potpr. SNV i predsj. VSNM BBŽ Darko Karanović, predsjednik VMNM i predsjednik manjinske koordinacije BBŽ Šandor Toth, predsjednik VSNM Garešnica Predrag Ivančević te zamjenik predsj. VSNM BBŽ Radovan Dožudić.

Svi učesnici programa i gosti nastavili su druženje na garešničkoj tržnici gdje su vrijedni domaćini SKD"Prosvjeta" Garešnica ugostili prisutne.

FOTOGRAFIJE