Pregled kulturnih manifestacija

SKD Prosvjeta u Bugarskoj

Folklorna sekcija našeg pododbora je od 09.-14.08.2014. gostovala u Bugarskoj gdjeje u sklopu manifestacije „Balkan folk fest 2014.“ nastupala jednom u Kitenu i 2 puta u Primorskom .

To su dva gradića na obali crnog mora u kojima se ova manifestacija održava 8. Godinu za redom. Na manifestaciji učestvuju KUD-a iz cijele europe . Za period od 09.-14.08.2014. nastupala su 3 društva iz Poljske , jedno iz Rumunjske , jedno iz Češke , jedno iz Austrije , 4 iz Srbije , jedno hrvatsko društvo iz Hrvatske i 2 srpska društva iz Hrvatske (SKUD „Branko Radičević“ iz Dalja s kojim smo zajedno i putovali , i naše društvo). Predstavili smo se sa igrama iz Vranjskog polja i igrama iz Banata . Na ovom festivalu učestvuje oko 150 društava , a naše društvo je među dvadesetak koje je dobilo posebnu plaketu „Best of the Best“ .

FOTOGRAFIJE

Obavezna odbojka u moru.jpgVranjsko polje.JPGNa ulicama Kitena.JPGIgre iz Banata.JPGU predvorju hotela Sofija.jpgNa plai.JPGVranjsko polje 2.jpgJedna s povratka kui.JPGZajednika sa SKUD-om Branko Radievi iz Dalja.jpgPrije nastupa.JPGIgre iz Banata 2.JPG