Pregled kulturnih manifestacija

Redovna izvještajna skupština SKD Prosvjeta-Garešnica!

U Velikom Vukovju pokraj Garešnice 28.02.2015, održana je Redovna izvještajna skupština Srpskog kulturnog društva Prosvjeta-pododbor Garešnica.

Predsjednik Zoran Blanuša upoznao je skupštinare i goste sa realiziranim plansko-programskim aktivnostima za 2014. godinu. Blagajnik pododbora Milan Rodić analitski je po stavkama raščlanio prihod i rashode potrošnje financijskih sredstava.

Predsjednik i blagajnik su ujedno predstavili plansko-programske aktivnosti kao i financijski plan za 2015. godinu. Radnim predsjedništvom predsjedavao je Nikola Radošević.

Izvještaji i planovi jednoglasno su prihvaćeni.

Skupštini se obratio predsjednik SKD Prosvjeta u Republici Hrvatskoj Čedomir Višnjić, ustvrdivši da je garešnički pododbor jedan od najaktivnijih odbora u Hrvatskoj, pri tome pohvalivši izuzetan doprinos predsjednika Blanuše. Predsjednik VSNM BBŽ i podpredsjednik SNV Darko Karanović iskazao je izuzetno zadovoljstvo radom Prosvjete i njenog predsjednika.Pri tome se posebno zahvalio vijećnici Gradskog vijeća Garešnica Jeronimi Bakarić, koja je Zorana Blanušu predložila za povelju koju grad Garešnica dodjeljuje za izuzetan rad u kulturi. Blanušino osobno priznanje je priznanje čitavom podboru SKD  Prosvjeta Garešnica.

Skupu su se obratili i dožupan Virovitičko -podravske županije iz redova srpske zajednice Igor Pavković, predsjednik VSNM Daruvar Branko Kovačić, predsjednik VSNM Virovitica Staniša Žarković, član vijeća grada Kutina Miodrag Mišljen, članica vijeća grada Garešnice Đurđa Šetit, predsjednica Prosvjete iz Virovitice Ljilja Vukomanović, pododbora Daruvar i Okučani Srđan Bojčić i Nikola Lončarević te predsjednik "Češke besede" Garešnica Slavko Vojta. Među gostima bio je i predsjednik SDSS BBŽ Gojko Ćuruvija, ujedno i predsjednik VSNM Bjelovar.

Predsjednik Blanuša je već tradicionalno uručio priznanja članovima folklorne sekcije za 50, 100 i 150 nastup, kao i priznanja institucijama koje su pomagale rad SKD Prosvjeta-pododbor Garešnica u protekloj godini.

Vrijedni roditelji su priredili posluženje za sve skupštinare i goste,a muzička sekcija je svojim zvucima pridonjela izuzetnoj atmosferi.

FOTOGRAFIJE: