Pregled svih događaja

Sveta Ana, Pavljani, Bjelovar, 07.08.2023.

Sveta Ana, Pavljani, Bjelovar, 07.08.2023.

U Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Pavljanima pored Bjelovara ,07.08.2023. godine s početkom u 10.00 sati, održana je Sveta liturgija povodom praznika posvećenom uspeniju Svete Ane ,majke Svete djeve Marije.

Svetu liturgiju predvodio je paroh iz Kopra Toma Ćirković uz sasluženje paroha sisačkog Nemanje Đurića,grubišnopoljskog Slavena Jovićića ,paroha iz Velike Pisanice Miomira Gvojića,paroha iz Velike Bršljanice Slavimira Gvojića ,te naravno.domaćina oca  Dragana Topića paroha narćanskog.

Među čtecima moramo istaći našeg oca Ljubišu Miodragovića.

Vjerni narod sa svojim sveštenstvom učinio je litijski ophod oko svetinje , a kratki pomen na grobu nekadašnjeg paroha u Pavljanima ,oca Stevana Jakovljeva učinili su otac Toma i otac Miomir.

Nakon rezanja slavskog kolača i prelivanja koljiva, podijeljena je nafora a vrijedni crkveni odbor sa svojim parohom Draganom za sav vjerni narod priredio je slavski ručak .

Moramo posebno pohvaliti našeg dr.vet. Nebojšu Verića te Branku Obranović,( članove Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara) kao i cijelu obitelj Obranović iz Korenova koji su dali veliki doprinos u organiziranju ovoga praznika.

Među gostima bio je  predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović sa suprugom Slobodankom.

Fotografije: