Pregled svih događaja

Badnjak u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u Bjelovaru, 06.01.2024.

Badnjak u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u Bjelovaru, 06.01.2024.

U Bjelovarskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svete Trojice, na sam Badnji dan 06.01.2024. godine, održano je večernje bogosluženje koje je predvodio paroh bjelovarski , otac Stefan Maksimović.

Raduje uistinu veliki broj pravoslavnih Srba koji su svojim prisustvom najavili dolazak Bogomladenca, Gospoda našega Isusa Hrista.

Ovoj neizmjernoj radosti pridonijeli su i naši najmlađi članovi,polaznici pravoslavnog vjeronauka koji su uz svog "dirigenta" oca Stefana izveli prigodne božićne pjesme Svetoga Nikolaja Velimirovića.

Posebnu pažnju izazvao je izuzetno uspješan povratak tradiciju u vidu tzv. "pijukanja" kada su naši mladi pjevači vjerni narod zasuli slatkim bombonima ,bacajući ih po čitavoj svetinji.

Otac Stefan se u prigodnoj besjedi zahvalio Vijeću srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara koje predvode predsjednik Vanja Ficnar sa svojom zamjenicom Dankom Jarić, koji su pomogli u nabavi vina i rakije koji su "kuvani" kao dio neizbježne tradicije.

Nakon podjele nafore narod se uputio u crkveni cintor gdje je Vojislav Komlenac priredio sve za loženje Badnjaka, na kojem je prisustvovao i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

Kao i svake godine moramo pohvaliti porodicu Radulović koja je osigurala podjelu prženih ribica.

Kiša koja je počela da pada nije uspjela pokvariti prelijepu atmosferu koja se osjećala unaokolo.

Fotografije: