Pregled svih događaja

30.01.2015.-Obilježen Dan sjećanja na holokaust

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Daruvara, Ekonomska i Turistička škola Daruvar te Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar, obilježile su 30.01.2015 u Kinu "30.svibnja"u Daruvaru Dan sjećanja na holokaust.

Učenici navedenih škola sa svojim profesorima, a pod ravnanjem Zvjezdane Drašner i ove godine su izveli svojevrsni performans kombinacije muzike, slike i žive riječi u vidu prigodnih tekstova kojima su prikazali sve strahote njemačkog koncentracijskog logora Auschwitz Birkenau, mjesta masovnog stradanja jevrejskog naroda u toku drugog svjetskog rata.

Potom je prikazan dokumentarni film posvećen Olegu Mandiću, jednom od preživjelih logoraša, koji je svojim neposrednim prisjećanjem i kazivanjem približio mladima sve strahote i bezumlje fašističkog poretka u pokušajima istrebljenja jednog čitavog naroda. Na ovako plastičan način mladi mogu shvatiti dimenziju genocida.

Impresivno je bilo oslušnuti tišinu koja je vladala u daruvarskom kinu dok je film kazivao istinu o zlu. Sve pohvale organizatorima koji ovako edukativno mladima prezentiraju povjesne istine.

FOTOGRAFIJE

DSCN3299.jpgDSCN3291.jpgDSCN3289.jpgDSCN3297.jpgDSCN3292.jpgDSCN3288.jpgDSCN3290.jpgDSCN3286.jpg