Pregled svih događaja

14.02.2015. Druga donatorska večer u Okučanima

U organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Okučani održana je "Druga donatorska večer" za obnovu hrama Svetoga Dimitrija u Okučanima.

U 18,00 sati započelo je večernje bogosluženje u crkvi Svetoga Dimitrija uz prisutnost Njegovog Preosveštensta Episkopa slavonskog g. Jovana i najvećeg dijela sveštenika i đakona slavonske eparhije.

Crkva je bila prepuna vjernoga naroda.

Po završetku večernje službe svi prisutni su se uputili u okučansku kino salu gdje je u organizaciji VSNM Okučani na čelu sa predsjednikom Sinišom Martinovićem priređen kulturno umjetnički program.

Prisuni su bili i gosti, načelnik općine Okučani g.Vidaković, predstavnik grada Gradiška-Republika Srpska, BiH g.Soldatović, predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV Darko Karanović, dogradonačelnik Pakraca iz redova srpske zajednice Goran Labus, Nikola Ivanović iz SDF-Pakrac, predsjednik VSNM Nova Gradiška Duško Nogić.

U kulturno umjetničkom programu predstavili su nam se dobro poznati ženski gradski pjevački hor "Lira" iz Gradiške(Republika Srpska) po vodstvom Svetlane Paunesku, domaćini iz HKUD"Tkanica"-Okučani koji su se predstavili spletom bunjevačkih i makeddonskih kola, zatim KUD "Kolovit" također iz Gradiške-RS, ženska sekcija građanskim plesom iz Srbije sa prelaza 19. u 20. vijek te ženska etno grupa sa igrama iz Lijevče Polja. Narodni orkestar Kolovita izveo je splet pjesama sa Kosova.

Program je vodila Sanja Subotić iz Gradiške.

Po završetka programa članovi VSNM Okučani pripremili su posluženje za sve učesnike, gdje se i nastavilo druženje.

FOTOGRAFIJE: