Pregled svih događaja

24.02. Izvještajna sjednica VSNM Daruvar

U prostorijama Male galerije, Trg. F.Tuđmana 7, Daruvar održana je sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine grada Daruvara.

Predsjednik vijeća Branko Kovačić podnio je izvještaj o realizaciji programa rada iz 2014.,kao i izvještaj o realizaciji ostvarenja financijskog rada za prošlu godinu. Izvještaj je jednoglasno prihvaćen.

Usvojen je i plan rada za tekuću godinu. Posebno se raspravljalo o predstojećim manjinskim izborima sa tendencijom da se u rad vijeća uključe mlađe snage.

Predsjednik je upoznao vijećnike sa ostvarenim kontaktima vezano za učesnike programa "Spasovskih svečanosti"i obilježavanja 12 godina rada Vijeća. Ukazano je na potrebu štednje, ali ne na štetu kvalitete izvođača.

Obzirom da je Vijeće ustanovilo priznanje "Isidor Dobrović" koje će se davati pojedincima ili ustanovama  srpske zajednice koje pridonose razvoju privrednog potencijala ovog prostora, zaključeno je da će Predsjedništvo sačiniti prijedlog i iznijeti ga na idućoj sjednici Vijeća.

Prošla godina bila je i 100-godišnjica rođenja ovog srpskog dobrotvora, rođenog Daruvarčanina koji je bio i jedan od osnivača "Privrednika", srpske institucije  koja i danas financijski pomaže srpsku omladinu u školovanju.

Sjednici Vijeća prisustvovali su protostavrofor Luka Bosanac paroh Srpske pravoslavne crkve u Daruvar, dožupan Saša Lukić te predsjednik VSNM BBŽi potpredsjednik SNV Darko Karanović.

DSCN3395.JPGDSCN3397.JPGDSCN3400.JPGDSCN3402.JPGDSCN3399.JPGDSCN3396.JPGDSCN3401.JPG