Pregled svih događaja

12.sjednica III saziva Predsjedništva SNV-26.02.2015.

U zagrebačkom sjedištu Srpskog narodnog vijeća-Gajeva 7, održana je sjednica Predsjedništva koju je vodio predsjednik prof. dr. Milorad Pupovac. Usvojen je zapisnik sa prethodne sjednice. Potom je predsjednik izvjestio  Predsjedništvo o susretu sa premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, prilikom inauguracije nove predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Dr. Pupovac upoznao je premijera Vučića sa problemima srpske zajednice i izrazio zadovoljstvo razumjevanjem istih. Ocjenjeno je da će susret  predstavnika relevantnih srpskih institucija  iz Hrvatske sa premijerom Vučićem pridonijeti plodonosnoj suradnji sa maticom, na dobrobit svih Srba iz Hrvatske.

Predsjedništvo je za zamjenika predsjednika Savjeta za nacionalne manjine RH iz redova srpske zajednice ponovno izabralo Veselka Čakića iz Zadarske županije.

Sukladno novom Zakonu o udrugama, presjedništvo je imenovalo i likvidatora Vijeća (osoba fizička ili pravna koja vodi eventualni postupak pri gašenju određene udruge).To je Stanko Janić, sadašnji voditelj Centra za razvoj i investicije SNV

Dobar dio sjednice posvećen je predstojećim manjinskim redovnim izborima, koji bi se trebali održati u maju mjesecu.

Sukladno potrebi iduća sjednica Predsjedništva biti će tematskog karaktera i biti će posvećena manjinskim izborima.

FOTOGRAFIJE:

DSCN3408.jpgDSCN3406.jpgDSCN3405.jpgDSCN3403.jpgDSCN3410.jpgDSCN3409.jpgDSCN3404.jpgDSCN3407.jpg