Pregled svih događaja

Konstutuirano VSNM BBŽ!

U Velikoj vijećnici Bjelovarsko bilogorske županije, 09.07.2015 konstituiran je IV saziv Vijeća srpske nacionalne manjine BBŽ.
Sukladno rezultatima manjinskih izbora od 31.05.2015, lista SRPSKOG NARODNOG VIJEĆA osvojila je svih 25 mandatnih mjesta.
Konstituirajuću sjednicu po utvrđenju kvoruma otvorio je župan BBŽ g. Damir Bajs uz prisustvo dožupana Saše Lukića, te dožupanica Ištef Benšić i Golubić Novotny.
Sjednicu je u radnom dijelu vodio najstariji vijećnik g. Branko Kovačić uz pomoć tajnice BBŽ gospođe Lidije Brkić.
Izabrano je izborno povjerenstvo iz redova vijećnika, koje je predvodio Savo Orozović uz članove Duška Margetića i Branku Vekić.
U skladu sa dnevnim redom, Milan Radaković je za predsjednika i njegovog zamjenika predložio Darka Karanovića i Radovana Dožudića. Obzirom da nije bilo drugih prijedloga, pristupilo se tajnom glasanju koje je provelo izborno povjerenstvo.
 22 prisutna vijećnika jednoglasno su podržala Radakovićev prijedlog tako da su novo-stari predsjednici još jednom dobili povjerenje svojih članova.
Potom se izabrani predsjednik obratio svojim vijećnicima.
Karanović se zahvalio na ponovno ukazanom povjerenju, pritom se zahvalivši vijećnicima koji više nisu u sastavu vijeća, a u protekolm su periodu dali svoj obol u radu srpske zajednice. Isto tako se zahvalio na korektnoj podršci Bjelovarsko bilogorskoj županiji i instituciji župana.
Ukazao je da najbitnije odrednice rada vijeća kako u proteklom tako i budućem periodu, a to su dostojanstvo u radu i ophođenju te poštovanje svih manjinskih zajednica, kao i većinskog naroda. Jedna od odrednica jeste i odgovornost, odgovornost prema zajednici koja nas je izabrala i povjerenju koje nam je ukazano. Predsjednik je još jednom ukazao na gorući problem srpske zajednice a to je nedostatak adekvatnog prostora za rad.
Ukazao je na činjenicu da VSNM BBŽ I VSNM grada Bjelovara zajedno koriste malu kancelariju od 12,4 kvadrata, predočivši sve učinjene predradnje, kako bi srpska zajednica kao najbrojnija u županiji, dobila prostor za rad i ostvarila zacrtani plan o otvaranju multikulturalnog i polivalentnog Srpskog kulturnog centra u županijskom središtu Bjelovaru.

Po završetku sjednice, vijećnici su se uputili u sjedište Vijeća u Masarykovu 8 i nastavili sa radom pri tome donjevši određene odluke, a nakon toga nastavljeno je neformalno druženje.
 
FOTOGRAFIJE:
 
DSCN4252.JPGDSCN4261.JPGDSCN4254.JPGDSCN4265.JPGDSCN4247.JPGDSCN4250.JPGDSCN4258.JPGDSCN4248.JPGDSCN4263.JPGDSCN4255.JPGDSCN4257.JPGDSCN4264.JPGDSCN4259.JPGDSCN4260.JPG