Pregled svih događaja

Sjednica VSNM BBŽ

U Bjelovaru -Masarykova 8, 23.09.2015. održana je 1. sjednica IV Saziva VSNM BBŽ. Predsjednik Vijeća Darko Karanović upoznao je "stare" vijećnike sa novim članovima Vijeća, Gordanom Ćetković iz Velike Pisanice, dr.vet.Vanjom Ficnarom iz Velikih Sredica, Petrom Radosavljevićem iz Daruvara, Brankom Vekić iz Trnovitičkog Popovca i Brankom Kašićem iz Grubišnog Polja koji zbog poslovnih obaveza(put u Zagreb) nije mogao prisustvovati sjednici. Na sjednici je bilo prisutno 20 vijećnika.
Po usvajanju dnevnog reda prišlo se izboru organa Vijeća
U PREDSJEDNIŠTVO Vijeća izabrani su jednoglasno:
1.Darko Karanović mr.polit. -Garešnica
2.Radovan Dožudić dipl.iur. -Bjelovar
3.Milan Radaković prof. Batinjani -Đulovac
4.Ranko Jeftimija dr.med. -Daruvar
5.Gordana Ćetković -Velika Pisanica
6.Gojko Ćuruvija -Bjelovar
7.Branko Kašić  -Grubišno Polje
ZA KOORDINACIJU NACIONALNIH MANJINA BBŽ izabrani su:
1.Milan Radaković
2.Gojko Ćuruvija
3.Darko Karanović
ZA DELEGATE U SRPSKO NARODNO VIJEĆE izabrani su:
1.Goranka Radulović
2.Ranko Jeftimija
3.Radovan Dožudić
4.Darko Karanović
Izabrani su i predsjednici te članovi odbora Vijeća i to:
Radovan Dožudić je predsjednik Odbora za ljudska prava, Zoran Blanuša Odbora za kulturu, Milan Radaković je predsjednik Odbora za povratak i obnovu, Goranka Radulović Odbora za informiranje, Lazo Vujasinović predsjednik je Odbora za odnose sa crkvom i Predrag Ivančević Odbora za obilježavanje i njegovanje važnih datuma iz historije srpske zajednice.
Izvršena je analiza manjinskih izbora. Vijećnici su detaljno upoznati sa komemoracijom i parastosom stradalim Srbima Grubišnog Polja iz 28.09.1942, koja će se održati 27.09.2015(nedelja) u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetoga Đorđa u Grubišnom Polju s početkom u 10,00 sati.
Također je izvršena analiza distribucije knjige "Srbi iz varaždinskog generalata" Nenada Vukadinovića iz Novog Sada.
Obzirom da se ove godine obilježava 260 godina od početka "Severinske bune" u sustavu Vojne krajine, pokušati će se organizirati javna tribina na ovu temu.

Predsjednik je upoznao vijećnike sa trenutnim financijskim stanjem.

FOTOGRAFIJE:

DSCN4637.JPGDSCN4639.JPGDSCN4634.JPGDSCN4640.JPGDSCN4638.JPGDSCN4635.JPGDSCN4636.JPGDSCN4633.JPGDSCN4641.JPGDSCN4642.JPG