Pregled svih događaja

KUD „Vaso Đurđević“ iz Bršadina, 10.07.2021.

KUD „Vaso Đurđević“ iz Bršadina

KUD „Vaso Đurđević“ iz Bršadina u subotu, 10. jula obilježio 40-tu godišnjicu svoga rada i postojanja. Tim povodom organizirali su svečani koncert na kojem su učestvovali forklorna društva iz : Ervenika KUD „Korijeni Bukovice“, KUD „Branislav Nušić“ iz Borova, Ansambl narodnih igara iz Vukovara, solistica Milica Jović iz Bršadina i naše SKD Prosvjeta KUD Moslavina iz Garešnice. U cijelodnevnom druženju domaćin se potrudio i organizirao Izložbu starog lovačkog oružja, Dječije kulturno stvaralaštvo i turnir u Odbojci na pijesku. Lovačko društo iz Bršadina u svojem prostoru osiguralo je ukusan lovački čobanac za sve posjetitelje programa.

Nakon završetka finalne utakmice u Odbojci na pijesku učesnici programa pristupili su Svečanom djelu manifestacije folklornom nastupu. Prije samog početka programa učesnici programa pristupili su zajedničkom fografiranju u pozadini spomenika narodnog heroja NOR-a Vasi Đurđeviću, čije ime ponosno nosi KUD našeg domaćina. Voditelji programa u pozdravnom govoru predstavili su učesnike programa i pozdravili uvažene goste: predsjednika ZVO ujedno i dožupana srpske manjine Vukovarsko sremske županije g. Srđana Jeremića, Generalnog sekretara SKD Prosvjete g. Slobodana Živkovića i Načelnika općine Trpinja g. Miroslava Palića..

Na otvorenoj ljetnoj pozornici izmjenjivala su se folklorna društva koja su oduševila brojne gledaoce koji su ispunili sva mjesta ispred bine. Uz predstavljanja folklornih igara iz Srema, Bosilegrada, Vranjskog polja, Šumadije i Užica, uzvanike je posebno oduševio igrokaz KUD Korijeni Bukovice sa izvođenjem Bukovačke svadbe stare 320 godina. Po završetku programa domaćin je prikazao kratki dokumentarni film popraćen fotografijama sa nastupa i kratkom pričom sa 40 godišnjeg puta i rada našeg domaćina KUD-a Vaso Đurđević. Nakon službenog djela slijedila je zajednička večera i disko večer na otvorenom za sve prisutne.

Fotografije: