Pregled svih događaja

Izvještajna skupština, 25.03.2022.

Izvještajna skupština

U petak,25.03.2022. godine ,održana je redovna godišnja izvještajna skupština Srpskog kulturnog društva Prosvjeta,pododbor Garešnica.Skupština je održana u zgradi bivše osnovne škole u Rogoži,prostoru koji je obuhvaćen projektom "Adaptacija i dogradnjom društvenog doma" Srpskog narodnog vijeća iz sustava "kapitalnih investicija".

Nažalost,prostor je trenutno  u "derutnom stanju"ali se nadamo da će se nastavak adaptacije spomenutog objekta što prije nastaviti.

Radnim predsjedništvom rukovodio je predsjednik pododbora Zoran Blanuša.U svom izvještaju o radu u 2021. godini taksativno je naveo aktivnosti i nastupe a trebamo posebno napomenuti veliki doprinos članova pododbora koji su se početkom 2021. godine uključili u aktivnosti prikupljanja humanitarne pomoći za potresom stradalu Baniju.

Usprkos pandemiji "kovid 19" vidljivo je po izvještaju da su aktivnosti u najvećoj mjeri nastavljene,posebno u organizaciji međunarodne manifestacije dječjeg kulturnog stvaralaštva koja je održana u 6 mjesecu kao i  Susreti u Moslavini u 9 mjesecu.Obje manifestacije održane su na otvorenom prostoru garešničke tržnice uz učešće velikog broja učesnika programa  i građana.

Blagajnički izvještaj podnio je blagajnik Milan Rodić. Oba izvještaja jednoglasno su prihvaćena.

Jednoglasno su prihvaćeni i Plan i program rada za 2022. godinu kao i financijski plan.

U ime gostiju prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Garešnice Goran Cupek,u ime Bjelovarsko-bilogorske županije zamjenik župana srpske zajednice Saša Lukić.

Saša je upoznao prisutne sa dinamikom financiranja radova na bivšoj školi s

pomenuvši do sada uloženih 700.000,00 kn Srpskog narodnog vijeća kao i 500.000,00 kn planiranih od SNV- a za ovu godinu.Isto tako,BBŽ planira "zatvoriti" radove sa 250.000,00 kn.

U  ime SDSS- a BBŽ prisutnima se obratio predsjednik Milan Radaković a Darko Karanović kao predsjednik u ime VSNM BBŽ ,kao i Damir Sedramac ,predsjednik VSNM Garešnica.

Sjednici je prisustvovao i paroh iz Velike Bršljanice otac Slavimir Gvojić, kao i predsjednik VSNM Kutina Jovica Trbojević. U ime Glavnog odbora SKD Prosvjeta Zagreb prisutni su bili Siniša Martinović i Sanela Martinović koja se obratila prisutnima.

Po završetku Izvještajne skupštine domaćini su priredili tradiconalno posluženje uz nastavak druženja.

Fotografije: