Pregled svih događaja

Radna akcija, 20.04.2024.

Radna akcija, 20.04.2024.

Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Garešnice, na čelu sa predsjednikom Damirom Sedramcem, zajedno  sa Udrugom antifašista i antifašističkih boraca Garešnica, na čelu sa predsjednikom Jadrankom Paljanom ,20.04.2024.( subota) organizirali su radnu akciju u selu Prokop.

Bivša Osnovna škola, izgrađena netom po završetku II Svjetskog rata , u proteklih nekoliko godina doživjela je svoju adaptaciju i prijeko potrebno uređenje ,prije svega iz sustava kapitalnih investicija Srpskog narodnog vijeća ali i uz podršku vlasnika, Grada Garešnice.

Uređeno je i obnovljeno krovište, postavljena nova stolarija, PVC nova ulazna vrata i prozor, spušteni su stropovi, zidovi velike sale "obučeni u knauf"ploče,ozidan je novi dimnjak, kupljena nova peć, novi stolovi sa klupama, uređen je potpuno novi sanitarni čvor sa septičkom jamom.

"Akcijaši su se podijelili  u dvije grupe. Jedna ,manje brojna uputila se do spomenika stradalim civilima i borcima NOB-a u Mali Prokop. Ta grupa je vratila zaštitnu mrežu i očistila okoliš spomenika.

Druga grupa je izvršila rušenje i paljenje samoniklih drveća do potoka koji prolazi pored doma.

VSNM Garešnica u sali doma priredilo je posluženje a drag gost bio je gradonačelnika Garešnice Josip Bilandžija sa pročelnikom za gospodarstvo Josipom Vacekom.

Predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, i sam porijeklom iz Prokopa, upoznao je gradonačelnika sa problemima neodržavanja makadamske prometnice u pravcu Dišnika i Velike Bršljanice, kao i nepostojanju graba kod iste. Isto tako razgovarano je potrebu uređenja puta do seoskog groblja,kao i mosta u pravcu Baktalice i Trnovitičkog Popovca.

Fotografije: