Pregled svih događaja

"5.Imsovački susreti"30.07.2016.

Imsovac je selo nastanjeno pretežno srpskim stanovništvom, smješteno između Garešnice i Daruvara, u Poilovlju, nekadašnjoj granici Turskog i Austrijskog carstva.
Srbi ovog kraja čuvaju vlastiti identitet i kulturu aktivnim radom i kroz organizaciju navedene manifestacije.
Nažalost, zbog smanjenog broja Srba u općini Končanica naša zajednica nije mogla formirati svoje manjinsko vijeće ali ima svog predstavnika u svojoj lokalnoj samoupravi.
Upravo je Rada Božić kao izabrana predstavnica liste Srpskog narodnog vijeća, nastavila aktivnost koju je do sada provodilo VSNM Končanica.
I ovoga puta u organizaciji imala je podršku Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, pododbor Daruvar na čelu sa predsjednikom Srđanom Bojčićem i tajnicom Jasminom Trkulja.
Vrijedni domaćini priredili su bogat kulturno-umjetnički program, a nastupali su i gosti iz Republike Srpske-BiH, uz domaće izvođače:
 
KUD"Beli anđeo-Srbac(RS)
SKUD "Branko Radičević" Dalj
Zajednica Mađara Dežanovac
Češka beseda Daruvarski Brestovac
SKD Prosvjeta -pododbor Daruvar
 
Prisutne goste i izvođače programa pozdravio je načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić, koji je bio prisutan sa suradnicima. Prisutni su bili ispred Pakračko slavonske episkopije, paroh pakrački Đođe Teodorović sa aktivistom Milanom Kozlovićem, dožupan BBŽ Saša Lukić, predsjednik VMNM Šandor Toth, ujedno i predsjednik manjinske koordinacije BBŽ, predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV Darko Karanović,predsjednici VSNM Bjelovar, Đulovac, Dežanovac Gojko Ćuruvija, Milan Radaković i Željko Mileusnić.
Kao i prethodnih godina impresivan je bio dekor. Naime,prisutna publika sjedila je na balama svježe slame koje uistinu odišu bliskošću sa selom i tradicijom. Poseban obol dala je i multikulturalnost izvođača i zajedničkih folklornih i pjevačkih izričaja.
Ne možemo da ne konstatiramo izuzetan napredak najmlađe folklorne sekcije SKD Prosvjeta Daruvar. Evidentno je da uporan rad rađa i dobr rezultate.
Za sve goste i učesnike programa domaćin je u renoviranom mjesnom domu priredio večeru, a nakon toga i "vrtnu zabavu" uz grupu "Zlatna dvojka".
 
FOTOGRAFIJE: