Najave i informacije

Napustio nas je dr.Ranko.

Da,posve dovoljno,dr,RANKO.
 
Kada sam mu se javljao i zvao ga mobitelom,moje pitanje je uvijek bilo isto:"Jel to Mladen,doktor Mladen"? Gotovo da sam vidio smijeh koji se probijao kroz guste brkove.Doktor Mladen,omiljeni narodni liječnik potkozarja i komadant partizanskog odreda,doktor Ranko zapadno- slavonski,voljeni narodni liječnik,komadant vrline i etičnosti.I uvijek njegovo vino, njegova klijet sa pogledom na voljeni Daruvar,samo kad se malo oporavi.Tako se moćno nosio sa njemu dobro znanim.
 
Više je slušao nego što je pričao.A kada je pričao bio je tih ali su riječi bile snažne i glasne.Njegova pojavnost bila je korektiv i starima i mladima.I svi su poštovali njegov stav,njegovo mišljenje,njegove prijedloge.Prekrštene ruke na prsima,džemperi i majice  vedrih boja,linija kao u mladića spremnog za ženidbu i uvijek brkovi,i uvijek osmijeh kroz taj tako prepoznatljiv muški ukras.
 
Upijao sam njegovu zrelost,toliku realnost i shvaćanje trenutka,vraški dobru procjenu okolnosti.
Samo u njegovoj čekaonici ispred ordinacije nije bilo nervoznih i nestrpljivih ,a uvijek je bila prepuna.Pa svi su htjeli njemu,doktoru Ranku.Čini mi se da je sipao energiju ozdravljenja.
 
Taj koloplet vrlina i davanja sebe za druge usmjerili su ga da bude i u daruvarskom sportu,politici,kulturi,da bude gradski vijećnik sa najviše mandata ,da od osnutka bude član Udruge antifašista i antifašističkih boraca Daruvara,da bude začetnik i osnivač naših srpskih institucija,Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" 1995.godine,da bude dio Srpskog narodnog vijeća kroz članstvo u  gradskom daruvarskom  i županijskom vijeću srpske nacionalne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.
Sa suprugom Biljanom stekao je kćerku Anu i sina Marka.Rodio se 1952.godine u Bačkoj Topoli,Republika Srbija,a od 1955 godine živi u Daruvaru.Završio je studij medicine 1977.godine u Beogradu,a iste godine počinje raditi u Domu zdravlja u Daruvaru.Specijalizirao je fizikalnu medicinu u Zagrebu,te postao liječnik fizijatar.
Poštovani i dragi prijatelju,doktore Ranko,neka ti je vječna Slava i najdublja zahvalnost što si postojao.
 
Tvoj,Darko Karanović ,u ime Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije