Najave i informacije

Srbi iz varaždinskog generalata

Kao što smo Vas ranije upoznali, VSNM Bjelovarsko - bilogorske, Koprivničko križevačke, Varaždinske Županije te VSNM grada Varaždina, zajednički su izdali knjigu Nenada Vukadinovića iz Novog Sada "Srbi iz varaždinskog generalata".
Radi se o trećoj knjizi svojevrsne trilogije srpske historije sjeverozapadne Hrvatske i života srpskih krajišnika u sustavu vojne vlasti varaždinskog generalata.
Naime, Vukadinovićeva prva knjiga ove tematike bila je "Kratka historija srpskih krajišnika s Kalnika i Bilogore od XIV-XIX vijeka".
Druga knjiga bila je naslovljena "Vojvoda belovarski, baron Sava Nikolić - podrinski". Autorova namjera bila je da naši sunarodnici spoznaju tko smo, što smo i odakle smo u ovim prostorima, kao rezultat stalnih migracija uzrokovanim padom Vizantijske carevine, Srpske srednjovjekovne države, padom Slavonije te Bosne od strane Osmanlijske Turske.
VSNM BBŽ je ovlašteno od strane autora da vrši javne promocije i prodaju njegovih knjiga u Republici Hrvatskoj.
Stoga Vam poštovani sunarodnici nudimo na prodaju knjigu "Srbi iz varaždinskog generalata". Pojedinačna cijena knjige je 100,00kn. Knjiga je bogata srednjevjekovnom heraldikom, fotografijama i dokumentima velikog značaja za historiju Srba Vojne Krajine.
Knjigu možete naručiti pozivom na mob.0997743888 predsjednika VSNM BBŽ i potpredsjednika SNV Darka Karanovića.