Najave i informacije

Izabran je novi predsjednik VSNM Pakrac!

Novi predsjednik VSNM Pakrac je Nikola Ivanović izabran sa liste SRPSKOG NARODNOG VIJEĆA. Sjednica je održana 18.08.2016. u Pakracu.
Čestitamo novoizabranom predsjedniku uz želju za nastavkom suradnje VSNM BBŽ sa srpskom zajednicom Požeško - slavonske županije, posebno VSNM Pakrac i Lipik. Naše vijeće uvijek pruža ruku suradnje svim institucijama srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, jer je naše zajedništvo zalog opstanka i očuvanja srpskog nacionalnog identiteta.
Koristimo priliku da putem naše WEB stranice objavimo izjavu za medije predsjednika VSNM Pakrac Nikole Ivanovića.
 

"Poštovani/a,

Želio bih vas obavijestiti da sam dana 19.08.2016. godine izabran za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Pakraca ispred liste Srpskog narodnog vijeća uz podršku drugih članova.

Volonterskim angažmanom u VSNM Grada Pakraca želim dati svoj doprinos unaprijeđenju prava srpske zajednicu u Pakracu i potaknuti transparentniju implementaciju dosadašnjih aktivnosti te u skladu s mogućnostima pokrenuti nove aktivnosti.

Sukladno statutu i gradskom proračunu, Vijeće srpske nacionalne manjine je savjetodavno tijelo Gradu Pakracu te svoje aktivnosti provodi sukladno financijskim mogućnostima i uključivanjem volontera.   

Prioriteti rada VSNM Pakraca u narednom razdoblju će biti:

-          Proslava krsne slave VSNM Grada Pakraca – Rođenja Presvete Bogorodice Mala Gospojina

-          Savjetodavna funkcija Vijeća prema gradskoj upravi sukladno gradskom statutu i Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina

-          Podrška aktivnostima Eparhije pakračko-slavonske

-          Promocija dodatne nastave na srpskom jeziku i pismu (Model C) i pravoslavnog vjeronauka u OŠ Braće Radića u Pakracu

-          Nastavak pružanja pravne pomoći četvrtkom(I kat zgrada Crvenog križa)

-          Jačanje radnih tijela i uključivanje novih osoba u radna tijela VSNM, te jačanje uloge VSNM u zajednici

-          Organizacija radnih akcija i druženja

-          Podrška aktivnostima UABA Pakrac-Lipik

-          Rad na privlačenju sredstava iz drugih izvora u državi i inostranstvu

Nakon procedure izbora predsjednika VSNM Grada Pakraca, obratio sam se prisutnima gdje sam iznio planove za naredno razdoblje i same prioritete, te ukazao i na evidentne probleme tenzija i podjela unutar VSNM Pakraca. Sukladno vlastitom pristupu rada želim surađivati s svim članovima Vijeća bez obzira na razlike u promišljanju trenutnog položaja srpske zajednicu u Pakracu i Republici Hrvatskoj ali isključivo po principima transparentnosti, zajedničkog donošenja odluka, proaktivnog djelovanja i poštivanja vrijednosti istinskog antifašizma.

Pozivam sve one koji su zainteresirani (bilo da su iz srpske zajednice ili većinskog naroda) za uključivanje u rad tijela VSNM-a ili za pokretanje novih aktivnosti da mi se slobodno jave s prijedlozima.

U nadi da ćete i dalje pratiti aktivnosti srpske zajednice u Pakrac,  

Srdačno Vas pozdravljam

 

                                                                                                                                                             Nikola Ivanović

                                                                                                                                  Predsjednik VSNM Grada Pakraca"