Najave i informacije

Nastavak Političke akademije Srpskog narodnog vijeća

Srpsko narodno vijeće ove godine planira nastavak projekta Političke Akademije. Ovo bi bila šesta generacija polaznika. Predavanja na Akedemiji organizirat će se u šest modula (vikenda) s početkom u trećoj dekadi marta mjeseca i nastavno s mjesecima april, maj, juni, septembar i oktobar. Maksimalan broj polaznika je 20 s tim da će se i ove godine gledati regionalnu zastupljenost i mješoviti, muško-ženski, sastav polaznika. Teme o kojima će biti riječi na modulima bit će prilagođene polaznicima i prvenstveno se tiču srpske zajednice kao što su: politički i pravni položaj Srba u RH i regionu; Izbori-predstavljanje i djelovanje u institucijama; Medijski nastupi (uoči liokalnih izbora); Djelovanje unutar srpske zajednice; EU fondovi i povlačenje sredstava; Historija, kultura i identitet. Naravno, na ove teme mogu se dodati još neke od značaja za polaznike i organizatora. Predavači će biti profesori Dejan Jović, Milorad Pupovac, Hrvoje Klasić, JulijeKatančević,Čedomir  Višnjić, saborski zastupnici, Sandra Benčić, gosti iz Srbije itd.Regionalna zastupljenost je obavezna tako da se planira (orjentaciono): 2 polaznika iz Istočne Slavonije i Baranje, 2 iz zapadne Slavonije, 3 iz Sisačko-moslovačke županije, 2 iz Like, 2 iz Dalmacije, 3 sa zagrebačkog područja, 2 iz Istre te ostalih krajeva za koje SNV smatra da treba kadrovski ojačati.

Polaznici bi trebali biti najviše 30 godina starosti s ambicijom da daju svoj doprinos razvoju zajednice ili već s iskustvom u radu u zajednici. Školska sprema nije presudna ali poželjni su polaznici kojima će teme predavanja biti jasnije.

I ove godine sva predavanja bit će organizirana u hotelu Terme Jezerčica. Polaznici bi se okupljali petkom do 22.00 a predavanja bi bila subotom cijeli dan i nedjeljom prije podne. Prijevoz i smještaj svim polaznicima plaća organizator SNV.

Polaznici koji su zainteresirani za pohađanje Akademije moraju poslati svoju biografiju (godina rođenja obavezna) broj telefona i email adresu na slijedeću adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Do 20 februara zaključit će se lista polaznika.