Najave i informacije

Obilježavanje 22. aprila - Dana proboja logoraša u Jasenovcu

22. aprila na Dan proboja logoraša u Jasenovcu Eparhija slavonska priprema liturgijsko sjećanje u Spomen-crkvi u selu Mlaka (nadomak Jasenovca) koje će predvoditi Nj. P. episkop slavonski g. Jovan. Liturgija počinje u 9 sati i predviđeno trajanje je dva i pol sata. Važno je da Koordinacija vijeća srpskog naroda prisustvuje liturgiji i molimo vas da se odazovete pozivu.

 

 Istog dana Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista RH organiziraju komemorativni skup. Okupljanje je kraj muzeja od 11:30 do 12 sata. Kretati ćemo se u koloni ka Cvijetu. Napominjemo da nije potrebno donositi vijence već cvijetove. Srpsko narodno vijeće će osigurati jedan broj cvijetova, ali molimo da svatko tko je u mogućnosti ponese sa sobom cvijet.

Sa nama će i kao i prethodne godine biti bivši logoraši logora Jasenovac, članovi  udruženja u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Kako i ove godine samostalno organiziramo komemoraciju za sve pobijene u logoru Jasenovac, molimo vas da ovu informaciju prenesete kolegama i kolegicama u gradskim i općinskim vijećima te učinite sve što je u vašoj moći da što veći broj ljudi prisustvuje. Sugeriramo da kao i uvijek organizirate prijevoz sa lokalnim udruženjima antifašista.

 Za sva dodatna pitanja stoji vam na raspolaganju kolegica Marija Crnogorac na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 S poštovanjem,

 Srpsko narodno vijeće