Pregled kulturnih manifestacija

05.01.2014. - Večer folklora u Daruvaru

Cannot find albumi/05.01.2014. - Vecer folklora Daruvar folder inside /home/srbibbzh/public_html/images/galerije/albumi/05.01.2014. - Vecer folklora Daruvar/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

Dana 05.01.2014. godine, u organizaciji  Vijeća srpske nacionalne manjine grada Daruvara, u sklopu programa obilježavanja 10. godišnjice  postojanja i rada, održana je „Večer folklora“. U prepunoj kino dvorani „ 30. Svibanj“ imali smo iznimno zadovoljstvo ugostiti KUD „SVETI SAVA“ iz Beograda i članove Češke obeci iz Bjelovara, koji su nam priuštili program s iznimno zanimljivom koreografijom i izvedbom koja nije na ovim prostorima viđena od dobro nam poznatih „DARUVARSKIH SUSRETA“.

Dragi nam gosti iz Beograda bili su na dvodnevnom boravku u gradu Daruvaru u kojem im je prezentirana bogata kultura, turistička, povijesna i gastronomska ponuda kao i cijelodnevno kupanje na Termalnom vodenom parku. KUD „SVETI SAVA“ iz Beograda broji nekoliko stotina članova u raznim sekcijama, gostovali su gotovo na području cijele Europe, zatim u Africi, N. Zelandu, Kanadi, Americi te se uskoro pripremaju na gostovanje u Koreju.

KUD se financira iz pomoći i donacija, svoje nastupe ne naplaćuju,  a toškove puta i gostovanja, pa čak i onih najudaljenijih, sami podmiruju.

U dvosatnom programu publika je bila iznimno  oduševljena programom i nastupom  muzičara (8) i igrača (30) kao i jedinstvenom koreografijom.

FOTOGRAFIJE