Pregled kulturnih manifestacija

21.04.2014. - 8. Tucijada Zap. Slavonije i Moslavine

Na ovoj manifestaciji učestvovala su pododbori SKD Prosvjeta s područja Zap. Slavonije i Moslavine (Daruvar , Garešnica , Okučani , Pakrac , Virovitica  i Voćin) koji su se 04.04.2014. udružili  i osnovali Koordinaciju Zap. Slavonije i Moslavine . Ovo je sada već tradicionalna manifestacija koju su 2007. pokrenuli pododbori iz Okučana , Daruvara i Garešnice.

To je prilika da ova društva isprobaju nove koreografije i da uz zajedničko druženje proslave najveći hrišćanski praznik Vaskrs . Osim folklora održava se i takmičenje u tucanju jaja (Tucijada) u kojoj učestvuju po 5 takmičara iz svakog pododbora , plus finalisti sa prošlogodišnje Tucijade , sveukupno 32 takmičara . Ove godine pobjednik Tucijade i dobitnik priznanja za naj jaje je Slobodan Trešnjov i Okučana koji je u finalu bio uspješniji od Bojana Bolića iz Voćina . U folklornom djelu svaki pododbor se predstavio sa sekcijama s kojim raspolaže:

Okučani : pjevačka grupa, muzička sekcija, folklorna sekcija – igre iz Zap. Slavonije, Pakrac   : pjevačka grupa,                                                                               Virovitica : folklorna sekcija - igre iz Zap. Slavonije,                                       Voćin: folklorna sekcija - igre iz Zap. Slavonije,                                                   Daruvar : pjevačka grupa,A folklorna sekcija – igre iz centralne Srbije, dječja folklorna sekcija – igre iz centralne Srbije,                                               Garešnica : ženska pjevačka grupa, tamburaška sekcija, dječja folklorna sekcija Moslavina, Kobišnica, A folklorna sekcija Banat    

FOTOGRAFIJE