Pregled svih događaja

"Djeca su ukras svijeta", Veliko Vukovije, 25.06.2023.

"Djeca su ukras svijeta", Veliko Vukovije, 25.06.2023.

Srpsko kulturno društvo" Prosvjeta" pododbor Garešnica koji predvode predsjednik Zoran Blanuša sa svojim zamjenikom Nikolom Radoševićem , 25.06.2023. godine , po 13. puta su organizirali međunarodnu  Smotru dječjeg kulturnog stvaralaštva " Djeca su ukras svijeta".

Okupljanje učesnika bilo je u Velikom Vukovju gdje su održani sportski susreti pomalo zaboravljenih dječjih igara kao što su skakanje u vreći, trčanje sa jajetom u žlici, "koturanje obruča", izbijača ili graničara itd.

I ove godine ovu manifestaciju financijski su podržali Savjet za nacionalne manjine RH, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Garešnica.

 

U popodnevnim satima učesnici su u defileu prošli od gradskog trga do Hrvatskog doma gdje je upriličen Kulturno-umjetnički program, koji je počeo u 19,15 sati.

U programu su učestvovali:

KUD "Vaso Đurđević" Bršadin

SKD Prosvjeta Vrginmost

Zajednica Mađara Velika Pisanica

Udruženje za očuvanje tradicije-Prijedor ( Bosna i Hercegovina, Republika Srpska)

Dječje folklorno društvo" Sončece" Varaždin

Romsko KUD "Darda"

Češka beseda Daruvar

KUD "Tono Hrovat" Velika Kladuša ( Bosna i Hercegovina)

ANPO "Skopje" Skopje ( Sjeverna Makedonija)

SKD Prosvjeta, KUD "Moslavina" Garešnica

Kulturno umjetnički program vodile su Biljana Rodić i Bojana Karlica

 

Među gostima u kulturno-umjetničkom programu bili su paroh iz Velike Bršljanice , jerej Slavimir Gvojić, zamjenik gradonačelnika Garešnice Josipa Bilandžije, Goran Cupek, predsjednici  Vijeća srpske nacionalne manjine BBŽ i Grada Garešnice, Darko Karanović i Damir Sedramac, predsjednik SKD Prosvjeta ,pododbor Daruvar, Srđan Bojčić.

 

Rukovodstvo i članovi garešničke Prosvjete , još jednom su položili ispit odgovornosti .Naime, djeca iz glavnog grada Sjeverne Makedonije ,Skopja ,bila su 3 noći  smještena kod članova ,odnosno roditelja naših "prosvjetara", što moramo priznati zahtijeva veliki trud i obavezu.

No, moramo priznati da kada se nešto voli onda nije teško.

Po završetku programa druženje je uz večeru nastavljeno na garešničkoj gradskoj tržnici.

Fotografije: