Pregled svih događaja

Imsovački susreti, subota, 15.07.2023.

Imsovački susreti, subota, 15.07.2023.

Vijeće srpske nacionalne manjine općine Končanica koje predvode predsjednica Rada Božić sa svojim zamjenikom Rankom Bojčićem , u subotu 15.07. 2023. godine s početkom u 19,15, sati ponovno su organizirali tradicionalne "Imsovačke susrete", smotru folklora kojom se predstavlja izuzetan rad Kulturno umjetničkih društava koja svojim izričajem čuvaju kulturnu baštinu i identitet vlastitog naroda, radilo se to o Srbima, Česima, Mađarima ili bilo kojoj nacionalnoj zajednici u RH.

Nažalost, zbog ranije utvrđenih termina ovogodišnjim imsovačkim sustertima prezentiran je rad Srba i to: Srpsko kulturno društvo Prosvjeta,pododbor Garešnica koje predvodi predsjednik i koreograf Zoran Blanuša se dječjom i seniorskom sekcijom KUD"Moslavina", kao i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, pododbor Daruvar, na čelu sa predsjednikom Srđanom Bojčićem koji su se predstavili sa folklornom i seniorskom pjevačkom grupom.

Među gostima bili su: načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić, predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, predsjednik VSNM Garešnica Damir Sedramac sa svojom zamjenicom Mirjanom Srbljanin ,predsjednici VSNM Džanovac i Sirač Željko Mileusnić i Ljubiša Kovačević.

Posebno zadovoljstvo imali smo prisutnošću delegacije VSNM Bjelovar koje je predvodila zamjenica predsjednika Danka Jarić.

Vrijedni domaćini se za izvođače programa i goste priredili tradicionalno posluženje a na otvorenoj pozornici

nastavljena je zabava sa muzikom uživo.

Fotografije: