Pregled svih događaja

17. Susreti u Moslavini, 23.09.2023. Garešnica

17. Susreti u Moslavini, 23.09.2023. Garešnica

Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" pododbor Garešnica,koje predvode predsjednik i zamjenik Zoran Blanuša i Nikola Radošević, organiziralo je u garešničkom hrvatskom domu  23.09.2023. godine s početkom u 19,00,sati, tradicionalne  "17. Susrete u Moslavini".

Navedeni susreti uz međunarodnu Smotru dječjeg kulturnog stvaralaštva " Djeca su ukras svijeta"koji se u pravili održavaju u mjesecu junu/ lipnju, jedna su od najbitnijih aktivnosti "garešničkih prosvjetara".

 U ovogodišnjim susretima sudjelovali su:

-Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" Virovitica

-Ukrajinsko kulturno prosvjetno društvo "Taras Ševčenko"-Kaniža

-Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta"-Korenica

-Kulturno umjetničko društvo "Strahoninec" -Strahoninec,kao predstavnici većinskog hrvatskog naroda

-Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta"pododbor Garešnica

Moderator priredbe bila je Bojana Karlica.

U dijelu programa domaćini su se predstavili sa dvije koreografije svojih najmlađih članova kao i dvije koreografije seniorske sekcije KUD "Moslavina "Garešnice.Koreografiju je upriličio predsjednik Zoran Blanuša. Sa dvije koreografije predstavili su se i mladi "prosvjetari" iz Korenice.

Po završetku programa domaćin je sa svojim gostima razmijenio prigodne poklone.

Među gostima su bili paroh Srpske pravoslavne crkve iz Velike Bršljanice Slavimir Gvojić,zamjenik župana BBŽ iz redova srpske zajednice Saša Lukić, Predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, zamjenica predsjednika VSNM Garešnica Mirjana Srbljanin, te član gradskog Vijeća Grada Garešnice iz redova Srba Milan Rajšić.

Tradicionalni druženje nastavljeno je u Mjesnom domu u Stupovači.

Fotografije: