Pregled svih događaja

Saborski zastupnik Horvat u Daruvaru-26.02.2015.

Saborski zastupnik iz redova Samostalne srpske demokratske stranke Mile Horvat, gostovao je u Daruvaru. SDSS BBŽ na čelu sa predsjednikom Gojkom Ćuruvijom, organizirao je javnu tribinu na kojoj je g. Horvat govorio o aktuelnoj problematici u hrvatskom društvu te radu Sabora.

Zastupnik Horvat predočio je prisutnima općine u RH u kojima stranka ima većinu ili značajan udio u Vijeću lokalne samouprave i konstatirao da su to ujedno i najnerazvijenija područja u Hrvatskoj. Također je upoznao prisutne sa brojem dožupana iz redova Srba. Govorivši o problemima posebno je istakao problem nedovršene elektrifikacije u povratničkim sredinama, naročito na problem velikog broja Srba za kojima postoji tjeralica za ratne zločine o čemu ljudi nisu ni obavješteni.

Ukazao je i na predstojeći rebalans državnog proračuna te upoznao prisutne sa namjenskim sredstvima Ministarstva kulture koja će se usmjeriti na obnovu srpskih sakralnih objekata i spomeničke baštine. Posebno je apostrofirao pomoć za Vladičine dvore u Pakracu i obnovu crkve u Gudovcu. Ocijenio je kao odličnu suradnju sa novoustoličenim episkopom slavonskim Preosveštenim g. Jovanom, kao i Njegovim Visokopreosveštenstvom Mitropolitom zagrebačko ljubljanskim g. Porfirijem.

Ukazao je na izuzetno bitnu ulogu SNV-a Nacinalne koordinacije vijeća srpske zajednice i više nego potrebnu sinergiju SKD Prosvjete i Privrednika sa SNV-om.

Posebna tema bili su manjinski i parlamentarni izbori, gdje je prisutne upoznao sa suštinom preferencijalnih glasova u izbornom postupku.

FOTOGRAFIJE:

DSCN3415.jpgDSCN3417.jpgDSCN3414.jpgDSCN3413.jpgDSCN3412.jpgDSCN3418.jpgDSCN3416.jpg