Pregled svih događaja

Obilježen dan formiranja VI slavonskog korpusa!

Na Đedovici, platou između Voćina i Požege, 06.06.2015, obilježen je dan formiranja slavnog partizanskog VI slavonskog korpusa Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije.

Na čelu organizacionog odbora bio je predsjednik zajednice antifašista i antifašističkih boraca Virovitičko - podravske županije Vladimir Jurić. Učešće u organizaciji ove manifestacije imali su i članovi ZUABA Požeško - slavonske županije. Svoj organizacioni obol dalo je Srpsko narodno vijeće Virovitičko - podravske županije.

Ova manifestacija bila je i svojevrsni doprinos obilježavanju 70 obljetnice pobjede nad fašizmom u II Svjetskom ratu. Edukativni doprinos učesnicima ove manifestacije bila je i brošura"VI korpus", profesora Jove Vukovića iz Voćina, koja govori o putu oružanog ustanka u Slavoniji do formiranja samog korpusa, koju su učesnici manifestacije mogli kupiti.

Učesnicima manifestacije obratili su se ugledni gosti ,Darko Karanović - potpredsjednik Srpskog narodnog vijeća, Veljko Džakula predsjednik Srpskog demokratskog foruma, bivši i sadašnji predsjednik SABA Ivan Fumić i Franjo Habulin. Među gostima bili su i dožupani iz redova srpske zajednice Virovitičko - podravske i Požeško slavonske županije Pavković i Grozdanić, predstavnica konzulata Republike Srbije u Vukovaru Nataša Kalezić, predsjednik ZUABA BBŽ Rade Jovičić i mnogi predsjednici UABA iz okolnih gradova.

U dijelu kulturno umjetničkog programa predstavila se pjevačka sekcija Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Pakraca.

Konferansije programa bio je Kazimir Semunović uz pomoć Mare Peterko.

FOTOGRAFIJE: