Pregled svih događaja

IV Imsovački susreti

U subotu 25.07.2015 u Imsovcu su održani IV Imsovački susreti u organizaciji novoizabrane predstavnice Srba za općinu Končanica Rade Božić, uz svesrdnu pomoć članova Vijeća SNM  iz prošlog saziva. Naime, zbog smanjnja broja Srba ispod 200, sukladno Ustavnom zakonu o pravu nacionalnih manjina, općina Končanica nema više VSNM.

Ovoj tradicionalnoj kulturno umjetničkoj manifestaciji po prvi put predstavilo se Hrvatsko KUD "Zgubidani" iz Marije Gorice pokraj Zaprešića. Predstavila nam se i zajednica Mađara iz Grubišnog Polja pod vodstvom Slađane Biloš. Posebnu pažnju izazvao je nastup Češke Obeci iz Končanice, obzirom da su parovi koji su se predstavili u folkolornom izričaju, ujedno i bračni parovi u svakodnavnom životu. Srpsko kultrno društvo Prosvjete iz Garešnice i Daruvara predstavili su se sa dječjom sekcijom (Daruvar), seniorskom pjevačkom sekcijom pod vodstvom Nenada Šironje i zajedničkim seniorskim folklornim nastupom uz koreografiju Zorana Blanuše.

U svojstvu domaćina i gosta bio je načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić. Među gostima bili su i predsjednik VMNM BBŽ Šandor Toth, predsjednik VSNM BBŽ Darko Karanović, predsjednici VSNM Bjelovar i Đulovac Gojko Ćuruvija i Milan Radaković.

Vrijedni domaćini priredili su za učesnike programa i goste večeru, a zajedničko druženje nastavljeno je ispred Doma uz živu muziku.

FOTOGRAFIJE: