Pregled svih događaja

Održana Izvještajna skupština UABA Bjelovar

12.03.2016. u bjelovarskom restoranu "Golub" održana je redovna Izvještajna skupština Udruženja antifašista i antifašističkih boraca grada Bjelovara.
Zbog neodgodivih poslovnih obaveza predsjednik udruge Berislav Crnčić ovlastio je Ranka Babića (prethodnog predsjednika u nekoliko mandata) da vodi Skupštinu. 
Po utvrđivanju kvoruma formirano je Radno predsjedništvo u sastavu Ranko Babić - predsjednika te članovi Roza Đurđević i Matko Miličić.
Skupština je jednoglasno prihatila Izvještaj o radu kao i financijski izvještaj za 2015. Pohvalno je da je UABA Bjelovar bogatija za tri nova člana.
Predsjedavajući skupštine predložio je smjernice za rad u 2016. koje su također jednoglasno prihvaćene.
Skupštini su prisustvovali mnogi gosti i gotovo svi su uzeli učešće u raspravi. Prisutni su bili Zlatko Barila potpredsjednik županijske skupštine i predsjednik HSU BBŽ, prof.Branko Dolenc - izaslanik predsjednika SABA Franje Habulina, Rade Jovičić predsjednik ZUABA BBŽ, Ivan Povijač - predsjednik UABA Koprivnica, prof.Zvonko Zagrajski predsjednik ZUABA KC - KŽŽ, predstavnici UABA Garešnica, Grubišno Polje, Čazma i Daruvar, Nedeljko Kuštrović predsjednik HSU Bjelovar, Ljerka Jančić ispred UABA Čazma, Darko Karanović predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV, Matko Miličić je govorio i ime domaćina domaćina.
Ova godina posebno je apostrofirana kao 75. godišnjica od podizanja narodno - oslobodilačkog ustanka naroda i narodnosti Jugoslavije, kao što je prošla u obilježavanju 70 godina od pobjede nad fašizmom.
Centralna manifestacija obilježavanja 75 godina od ustanka za BBŽ održati će se u šumi Jama - nedaleko od sela Hrastovca i Blagorodovca,odnosno između Garešnice i Daruvara.
Obilježavanje ustanka protiv fašizma u II Svjetskom ratu za sjeverozapadnu Hrvatsku održati će se u mjestu Turčić i Varaždinskoj županiji.
Posebno interesantna diskusija bila je druga Povijača koji je ustvrdio da je snažna reakcija UABA Koprivnica spriječila HSP-Keleminca da u Koprivnici podignu obilježje osvjedočenom ratnom zločincu Rafaelu Bobanu.O ali da treba brinuti indolentno ponašanje lokalne samouprave.

FOTOGRAFIJE:

DSCN6013.jpgDSCN6008.jpgDSCN6007.jpgDSCN6003.jpgDSCN6004.jpgDSCN6010.jpgDSCN6016.jpgDSCN6005.jpgDSCN6012.jpgDSCN6009.jpgDSCN6017.jpgDSCN6001.jpgDSCN6014.jpgDSCN6015.jpg