Pregled svih događaja

Krčenje brda iznad "pakračke česme"

U subotu 09.04.2016. u Pakracu je održana izuzetno uspješna radna akcija krčenja raslinjem zaraslog brda smještenog jugistočno od Srpske pravoslavne crkve Svete Trojice, u pravcu naselja Gavrinica.

Organizator akcije bilo je VSNM Pakrac u saradnji sa Eparhijom pakračko-slavonskom i Srpskim narodnim vijećem - Zagreb. Koordinator aktivnosti bio je Nikola Ivanović, gradski vijećnik iz redova srpske zajednice Pakraca.
Cilj akcije nije bio samo uređenje ovog prostora u samom centru grada, već i povezivanje i zajedništvo srpskih institucija ne samo zapadne Slavonije već i šire.
Tako su svoj radni obol dali i parosi pakrački i slatinski Đorđe Teodorović i Dragan Gaćeša, dožupani Požeško- slavonski i Virovitičko podravski iz srpske zajednice, Miroslav Grozdanić i Igor Pavković, predsjednik VSNM BBŽ i potpredsjednik SNV Darko Karanović, predsjednik VSNM Lipik i predsjednik  SDSS PSŽ Darko Derenj, predsjednik VSNM Garešnica Predrag Ivančević, kao i mnogi članovi SKD Prosvjeta pododbor Pakrac, VSNM Pakrac te ovdašnji parohijani.
Napominjemo da je akcija obuhvatila čišćenje crkvenog zemljišta iza privremene Episkopske rezidencije i pakračke česme.
Organizatori su za učesnike akcije osigurali posluženje u prostorima Vladičinih dvora. U ime Njegovog Preosveštenstva Episkopa Pakračko-slavonskog g. Jovana,paroh slatinski Dragan Gaćeša biranim je riječima pozdravio akciju i njene učesnike. 
 
FOTOGRAFIJE: