Преглед цвих догађаја

Настављена акција "Банија је наша кућа"

Настављена акција "Банија је наша кућа"

Бјеловарчани и Грубишнопољци у Вргинмосту

У суботу 16.01.2021. године у Српском културном центру "Павле Соларић" у јутарњим сатима су чланови ВСНМ Бјеловар Душан Јованчевић, Никола Шолаја, предсједник и замјеник предсједника Душан Маргетић и Душан Зорић напунили комби прикупљених хране, воде, обуће, одјеће, склопивих кревета, витаминских приправака, као донацију грађана Бјеловара са околицом за потресом страдало становништво Баније. У акцији прикупљања помоћи судјеловали су чланови градског, жупанијског и Вијећа српске националне мањине опћине Штефање.

Предсједник Маргетић и његов замјеник Зорић упутили се преко Чазме, Сиска, Петриње, Глине у правцу Вргинмоста сукладно договору са активистима Српског народног вијећа, националном координацијом вијећа српске националне мањине у РХ.

Овим путем се захваљујемо градоначелнику Града Бјеловара Дариу Хребака, и његовој замјеници Вални Бастијанчић Ерјавец, који су српској заједници Града Бјеловара уступила градски комби за одвожење донације на Банију.

Нашу делегацију дочекали су начелник опћине Вргинмост Милан Врга, начелник опћине Крњак Дејан Михајловић и саборска заступница СДСС-а и замјеница предсједника СНВ-а Драгана Јецков.

Како смо Вас и раније обавјештавали у Вргинмосту се налази од потреса очувано велико складиште (под коровом), па се прикупљене донације "слијевају", сортирају и по дојави активиста упућују у доста "забачене" засеоке са слабо приступачним путевима. Како домаћину и приличи од срца су наше Бјеловарчане послужили храном и пићем.

Готово истовремено 16.01.2021. у Грубишном Пољу су чланови ВСНМ Грубишно Поље "напунили" комби хране, пића, обуће и одјеће, које су вриједни активисти Вијећа српске националне мањине и чланови Српског културног друштва "Просвјета" пододбор Грубишно Поље скупљали и допремали у заједничке просторија у Колодворској улици у Грубишном Пољу.

Морамо се свакако захвалити и градоначелнику Грубишног Поља г. Златку Мађаруху који је  омогућио кориштење градског  комби возила за ову хуманитарну акцију.

Комби су у Вргинмост допремили предсједник ВСНМ Г.Поље Милан Кнежевић, уједно и члан предсједништва ВСНМ ББЖ, и Бранко Кашић ,члан ВСНМ Г.Поље и ББЖ.

ФОТОГРАФИЈЕ: