Преглед цвих догађаја

Ђурђевдан у Нарти, 06.05.2021.

Ђурђевдан 06.05.2021.

У Нарти је 06.05.2021. године с почетком у 10,00 сати, Светим литургијским богослужењем обиљежена једна од најчешћих крсних Слава у Срба-Ђурђевдан, уједно и храмовна слава цркве Светога великомученика Георгија .

Овим путем упућујемо захвалу и добродошлицу новом пароху у Нарти ,оцу Драгану Топићу, који је предводио Свети литургију уз саслужење пароха бјеловарског оца Немању Обрадовића.

Обављен је и трокраки литијски обилазак светиње, а оци Драган и Немања освештали су славске колаче и кољива ђурђевданских свечара овога краја.

Морамо се захвалити и оцу Лјубиши Миодраговићу, попадији Александри Обрадовић и Слободанки Суботић који су са појнице својим гласовима пјевно пратили Свету литургију.

Литургији су присуствовали и поједини

чланови ВСНМ Бјеловар,Штефање и ББЖ.

Отац Драган стигао нам је из Бања Луке ,главног града Републике Српске и желимо му успјешан свештенички рад у нашој Бјеловарско билогорској жупанији.

Нажалост, Вијеће српске националне мањине наше жупаније већ другу годину за редом није у могућности свечарски обиљежити Светога Ђорђа као свога свеца заштитника због мјера Стожера цивилне заштите ББЖ и ситуације везано уз тзв. "Ковид 19".

Фотографије: