Преглед цвих догађаја

Хуманитарна акција у Цремушини

Хуманитарна акција

Чланица ВСНМ Загреб и врло активан члан СКД "Просвјета" пододбор Загреб, Нада Комљеновић ,ступила је путем Српског народног вијећа у контакт са предсједником ВСНМ ББЖ Дарком Карановићем и упознала га са великим проблемом везаним за живот члана српске заједнице из села Цремушина (опћина Велики Грђевац) Младеном Пеиновићем (1963. годиште).Младен живи без примања и посве сам.

Нада иначе дио свог живота у протеклих неколико година проводи у селу Горња Ковачица, смјештеном тик до Великог Грђевца ,па је из прве руке имала прилику видјети и упознати се са тешким животом Младена ,повремено  га посјећујући.

Предсједник Карановић ступио је у контакт са предсједницима ВСНМ Велики Грђевац и Грубишно Поље Слободаном Кнежевићем и Миланом Кнежевићем и заједнички осмислили помоћ за Младена који је један од ријетких становника овог дијела Билогоре.

Нада је посјетила Српски културни центар "Павле Соларић" у Бјеловару и састала се са предсједником ВСНМ Бјеловар Душаном Маргетићем као и са предсједником и замјеником предсједника ВСНМ ББЖ Дарком Карановићем и Радованом Дожудићем.

Карановић је упознао предсједништво ВСНМ ББЖ о овом проблему и молби за помоћ коју је упутио Пеиновић. Сукладно молби предсједништво је донијело одлуку да се Младену набави нов фрижидер, што је и врло брзо урађено а уз то купљена је и знатна количина хране.

Душан Маргетић је уз подршку бјеловарчана набавио потребно суђе, обућу, одјећу, постељину и остале ситне потрепштине, те је поновно уз подршку Града Бјеловара и замјенице градоначелника Дариа Хребака ,Валне Бастијанчић-Ерјавец успио добити градски комби.

Карановић и Маргетић су се у петак 07.05.2021. године са прикупљеном помоћ упутили у опћину Велики Грђевац ,те им се у Горњој Ковачици прикључила и Нада Комљеновић.

Помоћ је стигла до видно узбуђеног Младена који није крио задовољство бригом српске заједнице за његово стање.

Постигнут је договор са ВСНМ В.Грђевац и Грубишно Поље да ће они преузети иницијативу у даљој помоћи Младену ,прије свега у самој опћини В.Гр

ђавац као и са Центром за социјалну скрб Града Грубишног Поља.

Фотографије: