Преглед цвих догађаја

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ОБНОВУ ПРАВОСЛАВНИХ ЦРКВИ

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ОБНОВУ ПРАВОСЛАВНИХ  ЦРКВИ

Бјеловарско билогорска жупанија и ове године наставља са суфинанцирањем обнове православних цркви и сакралних објеката на свом подручју темељем јавног позива у култури за 2021 годину.  

Наиме, 11.05.2021 замјеници жупана Бјеловарско билогорске жупаније Бојана Хрибљан и Саша Лукић потписали су уговоре са православним свећеницима о обнови и санацији три православне цркве.

-  СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА У Т.  ПОПОВЦУ  – санација и адаптација фасаде 50.000 кн

-  СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА У В. БРШЉАНИЦИ – електрификација звона – 40.000 кн

-  СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА У ГРУБИШНОМ ПОЉУ – обнова дијела фасаде – 40.000кн

-  СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА У НАРТИ – грађевински радови – 20.000кн 

Ово су прва четири објекта за која су потписани уговори сукладно јавном позиву у култури бјеловарско билогорске жупаније у износу од 150.000кн.

Такођер је потписан уговор с Грубишно пољским парохом Славеном Јовичићем у износу од 15.000 кн а темељем јавног позива каритативних дјелатности односно вјерских каритативних заједница за 2021.

Како истиче замјеник жупана из редова српске заједнице Саша Лукић, овим потписима уговора и финанцијском помоћи у обнови наших цркви и сакралних објеката Бјеловарско билогорска жупанија показује бригу те равноправно суфинанцирање за све сакралне објекте.

У наредних неколико дана иде потписивање уговора за још неколико цркви као и манастира Свете Ане истиче замјеник жупана Саша Лукић.

Фотографије:

4.jpg6.jpg3.jpg1.jpg5.jpg2.jpg7.jpg