Преглед цвих догађаја

Завршни радови

Завршни радови

Захваљујући изузетној активности мањинских заступника у Сабору РХ,самим тиме и заступника Самосталне демократске српске странке,кроз сустав капиталних инвестиција Уреда за људска права и права националних мањина Владе РХ ,српска заједница Бјеловарско билогорске жупаније "повукла" је у три године преко два милијуна куна за уређење простора за рад,обнову школа и друштвених домова гдје Срби живе у знатнијем броју.

Ребалансом прорачуна РХ за 2021. годину омогућена су додатна средства за дио апликација које су од стране српских институција биле усмјерена ка нашој националној координацији,Српском народном вијећу а нису "прошле" у априлу и мају  2021.

Тако је позитивно ријешена апликација (ребалансом прорачуна из 2021.) ВСНМ ББЖ према Центру за развој и инвестиције Српског народног вијећа у висини 50.000,00 кн за унутрашње уређење Мјесног дома у селу Прокопу,смјештеном поред Гарешнице.Напомињемо да је по истом принципу уз подршку Града Гарешнице, 2018.године измијењено кровиште и постављена столарија(нови прозори и врата) на истом дому.

Радови на уређењу унутрашњости дома МО Прокоп започели су прије 15 так дана.

Извршено је "спуштање цијелог плафона"у великој сали са изолацијом кнауф плочама,извршено је глетовање и припрема за кречење свих зидних плоха у великој сали и ходнику ,постављена је нова пећ,офрајан је велики димњак,измијењен је дио паркета страдао од влаге.

У разговору са ново-старим изабраним предсједником МО Прокоп Предрагом Седрамцем предстоји радна акција чишћења интеријера дома након завршног кречења али и наставак акције уређења околиша дома до којег након готово 65 година постоји и приступна цеста.У акцију ће се организацијски укључити и ВСНМ Гарешница са својим члановима као и прокопљани по поријеклу који данас живе на другим адресама.

Исто тако у договору са прочелником за господарство Града Гарешнице предстоји "довлачење" воде са постојећег бунара (претходно га треба очистити) до будућег санитарног чвора и кухиње уз финанцијску подршку Града Гарешнице.

У прилогу текста можете видјети фотографије стања

дома прије радова као и стање припремљено за кречење.

Фотографије: