Преглед цвих догађаја

6. Спортске игре, ВСНМ Загребачке жупаније

6. Спортске игре, ВСНМ Загребачке жупаније

Вијеће српске националне мањине Загребачке жупаније било је домаћин 6. Спортских игара на којима судјелују и вијећа српске заједнице ББЖ,КЦ-КЖ,ВЖ и Међимурске жупаније.

Додуше,загрепчани су били домаћини на подручју Вараждинске жупаније,у прелијепом селу Чуковец,недалеко Лудбрега.Изнад села доминира Српска православна црква Преношење моштију Светога оца Николаја.Нажалост,број Срба који овдје живе од некадашњег знатног броја је данас симболичан.

ВСНМ ББЖ је организирало аутобус ( и овога пута се захваљујемо "Колић тоурс" Кореничани који нас годинама прате у нашим активностима) који је кренуо из Дарувара ,преко Великих Зденаца,( гдје су се аутобусу прикључили малоногометаши из Гарешнице) Бјеловара,

Копривнице до Чуковца. Дио наших Срба стигао је особним аутомобилом из Грубишног Поља.

Домаћини смотре,ВСНМ Загребачке жупаније које предводи предсједник Драгиша Пилиповић,приредили су у Друштвеном дому доручак , а потом су такмичари играли мали ногомет,картали белу ,играли пикадо.

Нема потребе набрајати резултате ,јер смисао ових Сусрета је прије свега дружење.Морамо анегдотски да се осврнемо на ситуацију да је код потезања конопа ,коноп успио да пукне ,на велико одобравање и салве смијеха свих присутних.

Домаћин је по завршетку такмичарског дијела приредио за све учеснике богат ручак.Са лијепим утисцима вратили смо се својим кућама.

Догодине ће домаћини 7. Сусрета бити ВСНМ Бјеловарско-билогорске жупаније.

Фотографије: