Преглед цвих догађаја

10. Имсовачки сусрети, 23.07.2022.

10. Имсовачки сусрети, 23.07.2022.

Вијеће српске националне мањине опћине Кончаница,које предводи предсједница Рада Божић,у суботу 23.07.2022. године организирало је  традиционалне десете по реду "Имсовачке сусрете",који су само 2020 године одгођени ради тзв "ковид 19".

Сусрети су традиционална смотра мањинског културног стваралаштва кроз пјесму и фолклорне игре.

Приредбу је поздравним говором отворила предсједница Вијећа Рада Божић. Медијатор приредбе била је Данијела Живковић.

У овогодишњим сусретима наступили су.

-Српско културно друштво "Просвјета" ,пододбор Гарешница ,које се представило са двије кореографије свога предсједника и кореографа Зорана Блануше,играма из Славоније и Србије.Као и на сваком наступу и овога пута били су испраћени огромним аплаузом.

-Српско културно друштво "Просвјета" пододбор Дарувар  представили су чланови сениорске пјевачке групе који су отпјевали три традицијске народне пјесме.

-Српско културно друштво "Просвјета" пододбор Слатина под водством предсједнице и кореографкиње Лјубинке Павловић ,представило се сплетом игара из Славоније

-Заједница Мађара Дежановац представила се женском пјевачком скупином,и младим фолклорашицама

-Чешка беседа Даруварски Брестовац,такођер се представила са женском пјевачком групом. 

Међу присутним гостима били су замјеник жупана Бјеловарско-билогорске жупаније из редова српске заједнице Саша Лукић,предсједници ВСНМ ББЖ и Загребачке жупаније Дарко Карановић и Драгиша Пилиповић,предсједници ВСНМ Бјеловар ,Гарешница и Дежановац , Душан Маргетић,Дамир Седрамац и Жељко Милеуснић,предсједник Српског културног друштва Просвјета пододбор Дарувар ,Срђан Бојчић.

За све учеснике програма и госте у мјесном дому приређена је вечера а остали окупљени наставили су са плесом и пјесмом уз живу музику.

Фотографије: