Преглед цвих догађаја

Видовдан, 24.06.2023. Слава ВСНМ-а Дежановац, Говеђе Поље

Видовдан, 24.06.2023. Слава ВСНМ-а Дежановац, Говеђе Поље

И ове године је предсједник Жељко Милеуснић на челу Вијећа српске националне мањине опћине Дежановац обиљежио славу вијећа "ВИДОВДАН" дана 24.06.2023. у друштвеном дому у Говеђем Пољу.

Помен код крста и ломљење славског колача је вршио отац Лука Босанац након чега је позвао домаћина заједно са гостима у друштвени дом на наставак прославе.

Програм обиљежавања славе вијећа је започео предсједник вијећа Жељко Милеуснић захвалом свим уваженим гостима који су дошли а то су били: Замјеница начелника из редова чешке националне мањине опћине Дежановац, Кристина Кубишта,

Милан Радаковић испред ВСНМ-а Дарувар, Стјепан Сигети, предсједник друштва Мађара Липик, док је наставак културно умјетничког програма водила Мирјана Србљанин.

Културно умјетнички програм са успјехом су извели СКД Просвјета Гарешница под водством Зорана Блануше, пјевачка секција Заједнице Мађара Дежановац, Чешка беседа из Голубињака и као гости Ансамбл за народни песни и ора из СКОПЈА.

Након завршеног програма предсједник ВСНМ-а опћине Дежановац, Жељко Милеуснић је додјелио признања за допринос у организацији обиљежавања славе вијећа учесницима културно умјетничког програма.

Фотографије: