Преглед цвих догађаја

Света Ана, Пављани, Бјеловар, 07.08.2023.

Света Ана, Пављани, Бјеловар, 07.08.2023.

У Српској православној цркви Светих апостола Петра и Павла у Пављанима поред Бјеловара ,07.08.2023. године с почетком у 10.00 сати, одржана је Света литургија поводом празника посвећеном успенију Свете Ане ,мајке Свете дјеве Марије.

Свету литургију предводио је парох из Копра Тома Ћирковић уз саслужење пароха сисачког Немање Ђурића,грубишнопољског Славена Јовићића ,пароха из Велике Писанице Миомира Гвојића,пароха из Велике Бршљанице Славимира Гвојића ,те наравно.домаћина оца  Драгана Топића пароха нарћанског.

Међу чтецима морамо истаћи нашег оца Љубишу Миодраговића.

Вјерни народ са својим свештенством учинио је литијски опход око светиње , а кратки помен на гробу некадашњег пароха у Пављанима ,оца Стевана Јаковљева учинили су отац Тома и отац Миомир.

Након резања славског колача и преливања кољива, подијељена је нафора а вриједни црквени одбор са својим парохом Драганом за сав вјерни народ приредио је славски ручак .

Морамо посебно похвалити нашег др.вет. Небојшу Верића те Бранку Обрановић,( чланове Вијећа српске националне мањине Града Бјеловара) као и цијелу обитељ Обрановић из Коренова који су дали велики допринос у организирању овога празника.

Међу гостима био је  предсједник ВСНМ ББЖ Дарко Карановић са супругом Слободанком.

Фотографије: