Преглед цвих догађаја

17. Сусрети у Мославини, 23.09.2023. Гарешница

17. Сусрети у Мославини, 23.09.2023. Гарешница

Српско културно друштво "Просвјета" пододбор Гарешница,које предводе предсједник и замјеник Зоран Блануша и Никола Радошевић, организирало је у гарешничком хрватском дому  23.09.2023. године с почетком у 19,00,сати, традиционалне  "17. Сусрете у Мославини".

Наведени сусрети уз међународну Смотру дјечјег културног стваралаштва " Дјеца су украс свијета"који се у правили одржавају у мјесецу јуну/ липњу, једна су од најбитнијих активности "гарешничких просвјетара".

 У овогодишњим сусретима судјеловали су:

-Српско културно друштво "Просвјета" Вировитица

-Украјинско културно просвјетно друштво "Тарас Шевченко"-Канижа

-Српско културно друштво "Просвјета"-Кореница

-Културно умјетничко друштво "Страхонинец" -Страхонинец,као представници већинског хрватског народа

-Српско културно друштво "Просвјета"пододбор Гарешница

Модератор приредбе била је Бојана Карлица.

У дијелу програма домаћини су се представили са двије кореографије својих најмлађих чланова као и двије кореографије сениорске секције КУД "Мославина "Гарешнице.Кореографију је уприличио предсједник Зоран Блануша. Са двије кореографије представили су се и млади "просвјетари" из Коренице.

По завршетку програма домаћин је са својим гостима размијенио пригодне поклоне.

Међу гостима су били парох Српске православне цркве из Велике Бршљанице Славимир Гвојић,замјеник жупана ББЖ из редова српске заједнице Саша Лукић, Предсједник ВСНМ ББЖ Дарко Карановић, замјеница предсједника ВСНМ Гарешница Мирјана Србљанин, те члан градског Вијећа Града Гарешнице из редова Срба Милан Рајшић.

Традиционални дружење настављено је у Мјесном дому у Ступовачи.

Фотографије: