Преглед цвих догађаја

ВСНМ Гарешница обиљежило Славу, 19.12.2023. у 17,15 сати у Хрватском дому, Гарешница

ВСНМ Гарешница обиљежило Славу, 19.12.2023. у 17,15 сати у Хрватском дому, Гарешница

Вијеће српске националне мањине Града Гарешнице, које предводи предсједник Дамир Седрамац са својом замјеницом Мирјаном Србљанин, обиљежило је свога свеца заштитника Светога оца Николу.

Славска свечаност  одржана је на сам дан посвећен Светоме оцу Николају, 19.12.2023. године у Хрватском дому у Гарешници ( Мала Сала), са почетком у 17,15 сати.

Обред сјечења славског колача и преливања кољива обавио је парох Српске православне цркве у Великој Бршљаници ,отац Славомир Гвојић уз свесрдну помоћ Ранка Велебита.

Посебност овогодишње славске свечаности било је присуство замјеника градоначелника Града Гарешнице г. Горана Цупека, који се окупљенима и обратио ,како у име градоначелника Јосипа Биланџије тако и у своје особно име.

Са изнимно радошћу наглашавамо овај тренутак, јер се након готово 13 година на славској свечаности српског градског Вијећа појавио нетко из градских власти.

Међу гостима били су и предсједник ВСНМ ББЖ Дарко Карановић ( уједно и члан градског вијећа српске заједнице) као и предсједник Српског културног друштва Просвјета Гарешница, Зоран Блануша, такођер у двојакој улози.

Са нама је био и предсједник ВСНМ Града Кутине Јовица Трбојевић, као и замјеник предсједника "гарешничких "просвјетара Никола Радошевић.

Радује нас да су међу гостима били и предсједница ВСНМ Кончаница Рада Божић,предсједници ВСНМ Ђуловац, Сирач и  Велика Писаница, Милан Радаковић, Љубиша Ковачевић и Павле Ћетковић са делегацијама.Српска Вијећа Градова Грубишно Поље и Бјеловар представљали су Лазо Косановић и Гојко Ћурувија.Предсједник Седрамац посебно је поздравио и предсједника Црквеног одбора Српске православне цркве у Трновитичком Поповцу , Давора Дрежића.Са нама је био и предсједник НК"Имсовац" Петар Тркуља.Његову присутност посебно наглашавамо је ће на наше велико задовољство овај ногометни клуб постати дио Спортско рекреативног друштва Срба у Републици Хрватској.

Фотографије: