Преглед цвих догађаја

Бадњак у Бјеловару у Српској православној цркви Свете Тројице.

Бадњак у Српској православној цркви Свете Тројице у Бјеловару, 06. јануара 2024.

У Бјеловарској Српској православној цркви Свете Тројице, на сам Бадњи дан 06.01.2024. године, одржано је вечерње богослужење које је предводио парох бјеловарски , отац Стефан Максимовић.

Радује уистину велики број православних Срба који су својим присуством најавили долазак Богомладенца, Господа нашега Исуса Христа.

Овој неизмјерној радости придонијели су и наши најмлађи чланови,полазници православног вјеронаука који су уз свог "диригента" оца Стефана извели пригодне божићне пјесме Светога Николаја Велимировића.

Посебну пажњу изазвао је изузетно успјешан повратак традицију у виду тзв. "пијукања" када су наши млади пјевачи вјерни народ засули слатким бомбонима ,бацајући их по читавој светињи.

Отац Стефан се у пригодној бесједи захвалио Вијећу српске националне мањине Града Бјеловара које предводе предсједник Вања Фицнар са својом замјеницом Данком Јарић, који су помогли у набави вина и ракије који су "кувани" као дио неизбјежне традиције.

Након подјеле нафоре народ се упутио у црквени цинтор гдје је Војислав Комленац приредио све за ложење Бадњака, на којем је присуствовао и градоначелник Бјеловара Дарио Хребак.

Као и сваке године морамо похвалити породицу Радуловић која је осигурала подјелу пржених рибица.

Киша која је почела да пада није успјела покварити прелијепу атмосферу која се осјећала унаоколо.

Фотографије: