Преглед цвих догађаја

Радна акција, 20.04.2024.

Радна акција, 20.04.2024.

Вијеће српске националне мањине Града Гарешнице, на челу са предсједником Дамиром Седрамцем, заједно  са Удругом антифашиста и антифашистичких бораца Гарешница, на челу са предсједником Јадранком Паљаном ,20.04.2024.( субота) организирали су радну акцију у селу Прокоп.

Бивша Основна школа, изграђена нетом по завршетку ИИ Свјетског рата , у протеклих неколико година доживјела је своју адаптацију и пријеко потребно уређење ,прије свега из сустава капиталних инвестиција Српског народног вијећа али и уз подршку власника, Града Гарешнице.

Уређено је и обновљено кровиште, постављена нова столарија, ПВЦ нова улазна врата и прозор, спуштени су стропови, зидови велике сале "обучени у кнауф"плоче,озидан је нови димњак, купљена нова пећ, нови столови са клупама, уређен је потпуно нови санитарни чвор са септичком јамом.

"Акцијаши су се подијелили  у двије групе. Једна ,мање бројна упутила се до споменика страдалим цивилима и борцима НОБ-а у Мали Прокоп. Та група је вратила заштитну мрежу и очистила околиш споменика.

Друга група је извршила рушење и паљење самониклих дрвећа до потока који пролази поред дома.

ВСНМ Гарешница у сали дома приредило је послужење а драг гост био је градоначелника Гарешнице Јосип Биланџија са прочелником за господарство Јосипом Вацеком.

Предсједник ВСНМ ББЖ Дарко Карановић, и сам поријеклом из Прокопа, упознао је градоначелника са проблемима неодржавања макадамске прометнице у правцу Дишника и Велике Бршљанице, као и непостојању граба код исте. Исто тако разговарано је потребу уређења пута до сеоског гробља,као и моста у правцу Бакталице и Трновитичког Поповца.

Фотографије: