Преглед цвих догађаја

26.01.2014. - Обиљежавање 72. годишњице Битке на Хумци

Cannot find albumi/26.01.2014. - Bitka na Humci folder inside /home/srbibbzh/public_html/images/galerije/albumi/26.01.2014. - Bitka na Humci/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40

У организацији УАБИА Кутине и МО Крајишка Кутиница организиран је традиционални марш до највишег врха Мославачке горе - Хумке, гдје се обиљежавала 72. годишњица битке Мославачког партизанског одреда против много надмоћнијих усташко-домобранских снага 27.01.1942. године.

У партизанском маршу учествовали су чланови предсједништва САБА, градоначелник Кутине Андрија Рудић, предсједник Градског вијећа Кутина Никола Домитровић, чланови предсједништва УАБИА Сисачко-мославачке жупаније, Бјеловарско-билогорске жупаније као и предсједници УАБИА Кутина, Гарешница, Дарувар, Новска, Петриња и опћине Поповача, као и чланови наведених удруга и становници околних села.

Једна маршевска колона према Хумци кретала се из правца Крајишке Кутинице, а друга из правца Паорске Кутинице. На Хумци код споменика битци делегације су положиле вијенце и  запалиле свијеће. По повратку са Хумке делегације су вијенце положиле код споменика  пред мјесним домом у Крајишкој Кутиници у част палим борцима и жртвама фашистичкога терора.

Потом су сви учесници наставили дружење у мјесном дому уз традиционални војнички грах уз пјесму и музику.

ФОТОГРАФИЈЕ