Преглед цвих догађаја

15.06.2014. - Пети сусрети дјечјег стваралаштва

У Великом Вуковју покрај Гарешнице одржана је 5. смотра међународног дјечјег културног стваралаштва у организацији пододбора СКД "Просвјета" Гарешница уз логистичку помоћ ВСНМ града Гарешнице и жупаније Бјеловарско-билогорске.

Помало заборављене дјечје игре најмлађи судионици представили су кроз форму такмичења, уз много весеља и навијања. Такмичили су се у скакању у врећи, ношењу јајета у жлици, гурању котача те игри избијача. Представили су нам се гости из Козарске Дубице - Реп. Српска (БиХ) - СПКД Фолклорни састав Уна, удружење бошњака "НУР" Сисак, ХКУД "Палична" Северин, СКД "Просвјета" КУД Васо Ђурђевић из Бршадина, СКД "Просвјета" КУД Јова Јовановић Змај из Бијелог Брда, удруга Мађара из Грубишног Поља те СКД "Просвјета" КУД Мославина из Гарешнице као домаћин.

У вечерњим сатима у Хрватском дому у Гарешници сви судионици програма представили су се у фолклорашком изричају. Препуна сала поздрављала је извођаче сталним и бурним аплаузом. Међу гостима били су градоначелник Гарешнице  Велимир Жунац, дожупан Саша Лукић, потпр. СНВ и предсј. ВСНМ ББЖ Дарко Карановић, предсједник ВМНМ и предсједник мањинске координације ББЖ Шандор Тотх, предсједник ВСНМ Гарешница Предраг Иванчевић те замјеник предсј. ВСНМ ББЖ Радован Дожудић.

Сви учесници програма и гости наставили су дружење на гарешничкој тржници гдје су вриједни домаћини СКД"Просвјета" Гарешница угостили присутне.

ФОТОГРАФИЈЕ