Преглед цвих догађаја

Видовдан, Говеђе Поље, 02.07.2022.

Видовдан, Говеђе Поље, 02.07.2022.

ВСНМ опћине Дежановац на челу са предсједником Жељком Милеуснићем је обиљежило славу вијећа "ВИДОВДАН" дана 02.07.2022. у друштвеном дому у Говеђем Пољу.

Помен код крста су служили отац Лука Босанац и отац Ђорђе Теодоровић, парох Пакрачки.

Након ломњења колача код крста пригодан говор је одржао отац Ђорђе Теодоровић након чега су домаћини са гостима ушли у друштвени дом на наставак прославе.

Програм обиљежавања славе вијећа су успјешно водили Николина Милеуснић и Милорад Кондић који су редом најављивали извођаче програма.

Културно умјетнички програм са успјехом су извели СКД Просвјета Дарувар, пјевачка секција, Чешка беседа Доњи Сређани и СКД Просвјета Слатина, пододбор Слатина.

Од гостију били су присутни замјеник жупана из редова српске националне мањине Саша Лукић и замјеница начелника из редова чешке националне мањине опћине Дежановац, Кристина Кубишта, прочелница опћине Дежановац, Лјубица Саратлија.

Након завршеног програма предсједник ВСНМ-а опћине Дежановац, Жељко Милеуснић је додјелио признања за допринос у организацији обиљежавања славе вијећа замјенику жупана из редова српске националне мањине Саши Лукићу и начелнику опћине Дежановац, Јосипу Стјепановићу.

Захвалнице су добили сви учесници.

Фотографије: